DDZZ dankt zijn sponors:

Zwemlessen: aparte richtlijnen babyzwemmen en peuterzwemmen

Eindelijk kunnen we ook de lessen babyzwemmen en peuterzwemmen hervatten. Voor deze groepen hanteren wij nog aparte richtlijnen bovenop de bestaande strenge corona regels. Lees ze aandachtig door.

Richtlijnen peuterzwemmen

  1. Er mag met de peuter 1 ouder (met mondmasker) mee in de kleedhokjes en dit nadat een vlinder aan de poortjes een signaal gaf dat die naar binnen mag gaan.
  2. In elk groot kleedhok mogen 4 ouders tegelijk binnen met hun peuter. Er zal door middel van een groene of rode kaart aangegeven worden aan welke kant de peuter mag omgekleed worden.
  3. De peuters worden opgehaald in de blauwe kleedhokken door de lesgever. Ouders gaan niet mee tot aan de douches/toilet. We willen vragen om met uw kind eerst nog naar het toilet te gaan vooraleer de kleedhokken te betreden.
  4. Peuters die zwemmen om 10u30 worden om 10u20 verwacht aan de poortjes. Zij kunnen dan hun peuters klaar maken en terug naar buiten gaan. De peuters wachten dan in het blauwe kleedhok bij de vlinder op de lesgever. Wanneer de nieuwe groep peuters is opgehaald door de lesgever, worden de ouders van de eerste groep peuters binnen gelaten door de vlinder om hun peuter aan te kleden.

Richtlijnen babyzwemmen

  1. De baby wordt begeleid door één volwassene.
  2. Enkel in het water mag de ouder zijn/haar mondmasker af doen. De ouder loopt met de baby door kleedkamer 4 direct naar het zwembad. We vragen aan de ouder om zijn/haar zwemkleren al aan te hebben onder de kledij. Schoenen kunnen achter gelaten worden in een locker. Er zal door middel van een groene en rode kaart aangegeven worden welke lockers (rij boven of onder) er mogen gebruikt worden.
  3. Eenmaal in het zwembad, begeef je je naar een verzorgingskussen. Daar kan de ouder zich uitkleden alsook de baby klaar maken voor het zwemmen.
  4. Er wordt gewacht om in het water te gaan aan het verzorgingskussen tot de lesgever een signaal geeft.
  5. Na het zwemmen kan de baby afgedroogd en aangekleed worden op het verzorgingskussen. De ouder kan zich omkleden in een individueel kleedhokje. Wij kunnen jammer genoeg niet voldoende hokjes aanbieden met een verzorgingstafel. Wij willen vragen om je als ouder te voorzien om je baby mee te nemen in een groen, kleiner hokje. (Baby’s die nog in een maxicosi liggen kunnen daarin mee in het hokje. Iets oudere kinderen kunnen eventueel op een extra handdoek liggen/zitten.)

Wij willen vragen om elk zijn ‘gezond verstand’ te gebruiken. Probeer tijdens de les voldoende afstand te houden van elkaar en de lesgever.

We kijken ernaar uit je terug te zien en samen met jouw en je baby het zwembadwater terug te trotseren.