DDZZ dankt zijn sponors:

Inschrijven zwemlessen september-december

De inschrijvingen zijn afgesloten. Voor meer vragen of info contacteer ons. 

Het einde van de vakantie nadert en een nieuwe periode vanaf september komt eraan. We zitten nog steeds in een rare situatie, maar zijn blij dat we in september verder zwemles kunnen geven zoals we nu al 2 maanden gewend zijn. Een versoepeling van de maatregelen zit er nog niet onmiddellijk in, dus zien de zwemlessen er de komende maanden ook nog even anders uit.

We proberen al onze leden een kans te geven om verder te kunnen zwemmen binnen deze strenge maatregelen, maar door de verminderde capaciteit bleek dit niet gemakkelijk. We hopen dus op enige flexibiliteit van jullie kant, niet iedereen zal kunnen zwemmen op de uren die ze verkiezen.

Vanaf september werken we niet meer met wekelijkse reservaties, maar schrijven jullie in voor 1 lesuur per week voor de ganse periode september - december. Uitzondering voor de lessen babyzwemmen, peuterzwemmen en aquagym: lessenreeks van 10 lessen tem de herfstvakantie.

We herhalen nog even de maatregelen die nog steeds van toepassing zijn:

1) Inschrijvingen:
Inschrijven voor een vast uur is verplicht. Kom enkel zwemmen op het uur dat u is toegewezen voor de periode september - december. Inschrijven via het formulier: https://www.ddzz.be/inschrijven-zwemlessen-september-december
 

2) Komen zwemmen:
Ziektesymptomen? Blijf in uw KOT en kom NIET zwemmen.
 

3) Aankomst:

 • Hanteer de 2 gouden regels in deze Coronatijd-
      - De hygiëneregels blijven essentieel: vaak handen wassen / ontsmetten.
      - De afstandsregels blijven van toepassing: hou voldoende afstand van personen die niet tot jouw bubbel behoren.
 • + 12 jarigen zijn verplicht om een mondmasker te dragen van zodra zij het sportcomplex betreden tot aan de lockers waar de zwemzak wordt opgeborgen. Ook bij het verlaten van de kleedkamers wordt het mondmasker terug opgezet vanaf de lockers tot buiten het sportcomplex.
 • Kom niet te vroeg! Blijf buiten het sportcomplex en kom pas 10 min voor aanvang van de les naar binnen. (respecteer de voorziene aanduidingen op de grond en hou afstand)
 • Ga voor het binnenkomen door de poortjes eerst nog eens naar het toilet of doe dat thuis. (respecteer de afstand en wees geduldig.


​4) Uikleden:

 • Ouders worden NIET toegelaten bij het omkleden van de kinderen (uitzondering voor babyzwemmen en peuterzwemmen). Wij voorzien begeleiding door onze eigen mensen. Ouders begeleiden enkel tot aan de poortjes.
 • Kinderen komen toe IN zwemkledij. Dit onder eenvoudig aan en uit te trekken kleding of badjas. Ook vragen wij aan de ouders om de badmuts van de kinderen die dit niet zelf kunnen reeds op te zetten voor ze de poortjes doorgaan.
 • Eenvoudige kleding =  kleding zonder knopen/ritsen /veters. Schoenen (slippers) worden aangehouden tot IN de kleedkamers.
 • Bij het binnengaan, lopen de zwemmers door de grote kleedkamer 4 naar de lockers. Zwemzak en schoenen gaan in een locker voor kinderen vanaf de zwemschool. Kinderen uit de cursus en evt jonge baanzwemmers (kleuters) zijn verplicht de groepscabines te gebruiken en hun zwemzak daar achter te laten. Broers/zussen kunnen samen binnengaan en elkaar helpen. Ze kunnen een individuele kleedkamer gebruiken bij het aankleden.
 • Er zal door middel van een groene en rode kaart aangegeven worden welke lockers (rij boven of onder)  en banken groepscabine (links of rechts) er mogen gebruikt worden om de zwemzak in /op achter te laten.
 • Na het achterlaten van de kledij in de lockers, lopen de zwemmers onmiddellijk door naar het zwembad waar ze wachten aan hun baan.

5) Aankleden :

 • Er is GEEN mogelijkheid tot douchen na de zwemles. De douches zijn volledig ontoegankelijk gemaakt.
 • Na de zwemles nemen de kinderen hun zwemzak uit de lockers en gaan naar een individuele kleedkamer om zich aan te kleden. Kinderen uit de cursus en eventueel jonge kinderen uit het baanzwemmen gaan naar de groepscabine om zich om te kleden. Wij voorzien hier per kleedkamer een begeleider om de kinderen te helpen. De schoenen / slippers worden ook reeds aangedaan in de kleedkamer.
 • Van zodra de zwemmer klaar is, gaat die zonder treuzelen en met de nodige afstand van elkaar door de poortjes naar buiten.

6) Wissel:

 • Terwijl de zwemmers zich omkleden na de les komen de nieuwe zwemmers aan die zich aan dezelfde procedure houden zoals hierboven staat omschreven.
 • Zij gaan pas binnen wanneer een begeleider aan de toegangspoortjes zegt dat het mag.
 • De kleedkamers worden tijdens de zwemles ontsmet en gebruiksklaar gemaakt voor de zwemmende leden op dat moment.

Alle maatregelen kan je terugvinden op onze website. Gelieve deze nog eens aandachtig te lezen zodat de lessen zo optimaal en vlot mogelijk kunnen verlopen.

Om alles nog een beetje duidelijker te maken en de zwemmers voor te bereiden op hoe alles er zal aan toegaan, hebben wij voor jullie een filmpje gemaakt met de afspraken tot het betreden van het zwembad. Bekijk dit zeker samen met uw kleuter / zwemmer en leg op voorhand uit wat hen te wachten staat.

Het filmpje kan je hier bekijken.

Wij zijn heel blij jullie terug te zien! Als er nog vragen zijn, gelieve deze dan zoveel mogelijk via mail te stellen naar ddzz@telenet.be.